Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'grid_custom_css' not found or invalid function name in /home/users/topjeftp/topigsnorsvin.pl/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298
CLOSE

Innowacje Topigs Norsvin to mięso o wyższej jakości

07/27/2015

Wróć

Kluczem do umiejętnej selekcji ras TopigsNorsvin pod kątem cech wpływających na jakość mięsa są szybkie analizy o wysokiej jakości, w połączeniu z możliwością selekcji bezpośrednio pod kątem takich cech jak tłuszcz śródmięśniowy i ubytek masy mięsa wskutek wycieku wody (tzw. drip loss). Dane tego rodzaju wykorzystywane są wyłącznie w programie hodowlanym TopigsNorsvin i umożliwiają hodowlę osobników dających mięso wysokiej jakości w połączeniu z wysoką wydajnością produkcji i odpornością zwierząt.

Spektroskopia bliskiej podczerwieni (NIRS) to nowoczesna technologia wykorzystywana do pomiaru wielu cech wpływających na jakość mięsa i słoniny. Firma Topigs Norsvin stosuje tę niezwykle precyzyjną technologię na dużą skalę, selekcjonując dzięki temu fenotypy o wysokiej jakości.

Uzyskiwana przez nas dziedziczność cech mięsnych ułatwia selekcję osobników pod kątem jakości wieprzowiny. Pozwala to nam zmaksymalizować postęp genetyczny w kontekście wydajności produkcji, a jednocześnie dostarczać produkt końcowy o najwyższej jakości.

Czytaj dalej: